ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ

Η εταιρεία μας σε εγκαταστάσεις της στο Άργος διαχειρίζεται τα υπολείμματα εσπεριδοειδών
Παράγει – συσκευάζει – διαθέτει:
Νωπή ή ενσιρωμένη ή ξηρή φλοίδα εσπεριδοειδών.
 
Ανάλυση και χαρακτηριστικά προϊόντων. 
 
Αρ. Έγκρισης 00020023000092
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ
ΣΤΕΜΦΥΛΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ
 
Ανάλυση
 
Υγρασία                                 : ~70%
Ενέργεια                                : ~16 MJ / Kg
Ολικές Ινώδεις ουσίες         : ~16% επί ξηράς ουσίας
Τέφρα                                    : ~12%
Άζωτο Ολικό                         : ~1,5%
Πρωτείνες                              : ~10% επί ξηράς ουσίας
Λιπαρά Ολικά                        : ~1,5% επί ξηράς ουσίας
Ph                                           : ~5
Ασβέστιο                                : ~1,3%
Γαλακτικό Οξύ                      : ~3% επί ξηράς ουσίας
Βουτυρικό Οξύ                     : Ίχνη
Διαλυτά Σάκχαρα                   : 6-8%
 
ΠΡΟΪΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΦΛΑΤΟΞΙΝΩΝ
Β1, Β2, Ε1, Ε2
 
Βάρος 40 kg
 
 
Η ζωοτροφή χορηγείται στα μηρυκαστικά σε ημερίσια ποσότητα μέχρι 1,5% του Σωματικού Βάρους.  Αρχικά χορηγείται το ¼ της ποσότητας χορήγησης /ζώο/ημέρα, η οποία αυξάνει σταδιακά στις επόμενες ημέρες έτσι ώστε η ποσότητα χορήγησης να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο σε διάστημα μιας εβδομάδας.
 
ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ –ΕΝΣΙΡΩΣΗΣ 10 ΜΗΝΕΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ/ΑΡΙΘ. ΠΑΡΤΙΔΑΣ
 
 
ΖΩΑ ΠΑΧΥΝΣΗΣ : ΒΟΕΙΔΗ & ΜΗΡΥΚΑΣΤΙΚΑ
 
Με την προσθήκη ενσιρωμένης πούλπας εσπεριδοειδών S.PORTO και σε ποσοστό ίσο με το 50% των σπόρων δημητριακών που χρησιμοποιούμε πετυχαίνουμε ισοδύναμο αποτέλεσμα στην πάχυνση του ζώου.
Το οικονομικό αποτέλεσμα θα είναι κατά 25 % τουλάχιστον φθηνότερο στην περίπτωση χρησιμοποίησης S. PORTO.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Η πούλπα των εσπεριδοειδών έχει ίδια θρεπτική αξία με τους καρπούς των δημητριακών.
 
ΒΙΟΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ : Schalch et al.2001 de Castro & Zanetti 1988 Vijchulata et al, 1980 Henrique at al. 1988 Lanza, 1984 Brown & Johnson, 1991 Chen et al, 1981.
 
ΖΩΑ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΑΓΕΛΑΔΕΣ)
 
Η μερική ή ολική αντικατάσταση του καρπού των δημητριακών (καλαμπόκι ή κριθάρι) με ενσιρωμένη ή κομποστοποιημένη τη πούλπα στο σιτηρέσιο γαλακτοπαραγωγών αγελάδων δεν επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στην παραγωγή γάλακτος στην λιποπεριεκτικότητα και στο άρωμα του γάλακτος. (Βιβλιογραφία : Lanza 1984)
Αντίθετα η χρήση του ενσιρωμένου ή κομποστοποιημένου S.PORTO σε ποσοστό όπου αντικαθιστά τον σπόρο δημητριακών περίπου 50% αυξάνει την λιποριεκτικότητα από 41,2 gr/kg σε 44,8 gr/kg καθώς και την παραγωγή λίπους ε 1,06 kg/day από 0,95 kg/day (Δείγμα σε 10 αγελάδες).
 
 
ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ
 
Στα αιγοπρόβτα η χορήγηση του ενσιρώματος πορτοκαλιού αντικαθιστά μέρος καρπού αραβοσίτου, του σογιάλευρου και βρώμης προσφέροντας 12% υψηλότερη γαλακτοπαραγωγή και 16% υψηλότερη λιποπεριεκτικότητα. (100 gr S.PORTO/ημέρα ανά ζώο νατικαθιστώντας 100 gr αραβοσίτου, σογιάλευρου ή βρώμης).  Οικονομικό όφελος η αύξηση του γάλακτος και των λιπαρών καθώς και η μείωση του κόστους διατροφής, δηλ. – 15%.
 
 
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
 
Το S.PORTO γίνεται γρήγορα αποδεκτό κατά την προσθήκη του στο σιτηρέσιο από τα μυρηκαστικά.  Ευνοούν τα ζυμωτικά φαινόμενα στους προστομάχους λόγω της περιεκτικότητας πηκτικών και ινωδών ουσιών.
Το S.PORTO χρησιμοποιείται είτε σε ζώα ανάπτυξης είτε σε ζώα γαλακτοπαραγωγής (χωρίς να ξεπερνάμε τα όρια διάθεσης, όχι μεγάλες ποσότητες).  Εμπεριέχονται επίσης πολλά θρεπτικά συστατικά όπως: βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή. (εσπεριδίνη, ναρινγερίνη) τα οποία προάγουν την υγεία των μυρηκαστικών και ενδεχομένως έμεσσα τον καταναλωτή.
Κατά την χωορήγηση μιας νέας τροφής όπως το S.PORTO, την πλησιάζουν και την δοκιμάζουν με προσοχή.  Θα πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιείται τις πρώτες εβδομάδες σε πολύ μικρή ποσότητα στο σιτηρέσιο αυξάνοντας σταδιακά την ποσότητα, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και το 1% ανά βάρος ζώου ημερησίως.
 
 
ΠΕΛΕΤΣ ΑΠΟ ΦΛΟΙΔΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ
 
 
Βασικές Προδιαγραφές Προϊόντος / Χαρακτηριστικά
Προϊόν :  Πέλετς από Φλοίδα Εσπεριδοειδών.
 
 
1.  ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Αποξηραμένη φλοίδα πορτοκαλιού κίτρινου χρώματος με οσμή πορτοκαλιού.
 
2.  ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Εμφάνιση            : Κίτρινο Χρώμα
Υφή και δομή     : Ομοιογενές μείγμα τεμαχισμένης ξηρής φλοίδας, διατομής    <3 cm2
Άρωμα                 : Τυπικό του είδους με διακριτή την οσμή του πορτοκαλιού.
 
3.  ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Υγρασία                                  : 10 %
Πρωτείνες                               : 7 %
Υδατάνθρακες                       : 60 %
Ενέργεια                                  : 11,5 MJ/k
Εδώδιμες ίνες                        : 13 %
Τέφρα                                      : 9 %
Ασβέστιο                                 : 2,5 %
Φώσφορος                             0,1 %
 
 
Συνθήκες Αποθήκευσης :  Σε ξηρό περιβάλλον και θερμοκρασία 5-35 οC.



Copyright © 2014, Lina's Farm. All Rights Reserved.